Şefkat Evi Ve Çocuk Eğlence Merkezi Açıldı

Şefkat Evi Ve Çocuk Eğlence Merkezi Açıldı

Dünya’nın dört bir yanındaki afet operasyonlarıyla adından söz ettiren Türk Kızılay, gerçekleştirdiği sosyal yardımlarıyla da fark yaratıyor. Bu konuda yeni ve örnek bir çalışmaya imza atan Kızılay, Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören hastaların çocuklarını emanet edebilecekleri “Şefkat Evi” projesini hayata geçirdi.

Türk Kızılay Ankara Şubesi, Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören hastaların çocuklarını bırakabilecekleri, ücretsiz kreş hizmeti verilen, “Şefkat Evi Çocuk Eğlence Merkezi” ismiyle bir oyun alanı açtı. Kızılay gönüllüleri eşliğinde hastanede tedavi gören hastaların çocuklarına hizmet verecek merkezde özellikle bireysel ve grup psikososyal destek aktiviteleri, drama, müzik ve atölye çalışmaları, el sanatları, sanat ve tasarım eğitimleri gibi faaliyetler yürütülecek.

“Vatandaşlarımıza destek olmayı sürdüreceğiz”

Kızılay’ın hastanede tedavi görenlerin sosyal ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladığını vurgulayan Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Bu proje Kızılay için de bir ilk. Bu tarz projelerin bir arada yürümesi gerekiyor. Hastanenin mutlaka bu projeyi sahiplenmesi gerekiyor ama sosyal destek anlamında bizim burada olmamız çok önemli. Bu projeyi de talebe göre yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Kızılay olarak vatandaşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Hastalar tedavi olurken çocuklarını buraya bırakacaklar”

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş da, kanser hastalarının çocukları için bir merkez açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.  Altuntaş, “Hastalar tedavi olurken çocuklarını buraya bırakacaklar. ODTÜ çocuk gelişim bölümü ve bizim burada sağladığımız çocuk gelişim uzmanları gözetiminde, çocuklar güzel vakit geçirecek” diye konuştu.

Açılış törenine Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz’ katıldı.